Het jaar 2020 begon veelbelovend. Toen begon de coronapandemie en had COVID-19 vanaf maart snel de hele wereld in zijn greep. Het afgelopen jaar raakten wereldwijd miljoenen mensen besmet, van wie meer dan 1,4 miljoen patiënten (tot op heden) overleden zijn aan de gevolgen van het virus. Degenen die de effecten van Corona van dichtbij hebben meegemaakt, kunnen beamen hoe verschrikkelijk het is en ik wil aan hen ook mijn medeleven betuigen.

2020.12.14 kanaalbehandeling blog afsluiting van het corona jaar 2020

 

Nu heeft de regering een strenge lockdown aankondigt in Nederland. In maart van dit jaar moesten wij, op advies van RIVM in samenwerking met de overkoepelende beroepsverenigingen het besluit nemen om de praktijk alleen nog open te laten voor spoedeisende hulp bij niet-corona patiënten. Dat is nu niet het geval. Ons praktijk blijft open, maar ik leef mee met de mensen die het op dit moment zwaar hebben.

Ik heb in het afgelopen jaar in mijn blogs vooral aandacht besteed aan Corona. Over bijvoorbeeld waar je op moet letten met het dragen van een mondkapje en over het preventief aanpakken van Corona. Daarnaast heb ik een #ikdoemee actie opgezet in het kader van #samentegencorona om mensen te motiveren een mondkapje te dragen. Want een mondkapje dragen doe je niet alleen voor jezelf, maar ook om andere, meer kwetsbare mensen te beschermen.

Wat voor mij vooral belangrijk is, is dat mensen veilig zijn en gezond blijven. Als Endodontoloog of specialist op het gebied van wortelkanaalbehandelingen, heb ik in mijn laatste blog gepolst of er interesse is om een maandelijkse online consult aan te bieden. Met de komende lockdown-maatregelen denk ik dat het interessant is om dit te gaan implementeren. Vind je het interessant? Laat het mij weten!

Een ding staat vast. De komende vijf weken zullen pittige weken worden. Maar laten we vooral de moed niet verliezen en aandacht houden voor elkaar. Vooral de mensen die alleen zijn hebben veel aandacht nodig. Ik sta in ieder geval klaar voor u in mijn praktijk.

Ik wens jullie fijne feestdagen toe, blijf gezond en tot in 2021! 🎄🍾

 


Ronald Gravemaker – Endodontoloog te Amsterdam

ronald-gravemaker-endodontoloog-amsterdamZijn praktijk ligt in de Jordaan in het hart van Amsterdam, waar hij samenwerkt met een team van tandartsspecialisten. Meer over Ronald en zijn werkwijze lees je hier.

Volg je mij al? Je kunt mij volgen op Facebook, Twitter & Instagram.

 

 , ,