Afspraak maken wortelkanaalbehandeling

“Heb je een vraag? Of wil je een afspraak maken? Bel 0206235550 of mail met de praktijk of klik op contact.”

Toestemmingsformulier

tandarts-amsterdam-wortelkanaalbehandeling-toestemming-formulier Het is belangrijk (en wettelijk verplicht) dat je goed geïnformeerd bent en toestemming verleend voor een endodontologische behandeling. Daarom vragen wij je voor de behandeling het toestemmingsformulier te downloaden, te ondertekenen en mee te nemen. Voor een afspraak of uw vraag kunt u bellen of mailen met onze praktijk.

Download het Toestemmingsformulier (PDF opent in een nieuw venster)

Vragenlijst Wortelkanaalbehandeling

wortelkanaalbehandeling-vragenlijstVoor een goede diagnose moeten wij volledig op de hoogte zijn van jouw gezondheidssituatie. Vooral bij (chronische) ziekten moet ik alert zijn op eventuele complicaties. Ook als je geen medicijnen gebruikt of ziektes heeft gehad en je volledig gezond bent, vragen wij je toch om de lijst in te vullen. Voor een afspraak of vragen kun je bellen of mailen met onze praktijk.

Download de Vragenlijst (PDF opent in een nieuw venster)

“Ik heb een dagje napijn gehad, daarna niks meer. Fijn dat er een verslag naar mijn tandarts wordt gestuurd.” ~ Anoniem | Soort behandeling: Wortelkanaalbehandeling. Cijfer 9.0

Hoe maak ik een afspraak?

Als je door je tandarts geadviseerd bent om jouw pijnklacht te laten behandelen door een gespecialiseerde tandarts (endodontoloog/endodontist), dan willen wij je uiteraard graag helpen. Voordat we een afspraak met je kunnen maken willen wij wel graag wat meer van jou en jouw pijnlijke tand of kies weten. Van jouw tandarts ontvangen we per mail graag je röntgenfoto’s en zijn klinische bevindingen. Als wij alle gegevens hebben nemen wij direct contact met je op voor de behandeling. Het intakegesprek kan meestal binnen enkele dagen plaatsvinden.

Wat kost een wortelkanaalbehandeling?

De maximale tandheelkundige tarieven worden ieder jaar vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze tarieven gelden voor alle in Nederland werkzame tandartsen. Hoeveel een wortelkanaalbehandeling kost is vooraf niet exact aan te geven. Na een eerste consult kan je tandarts de kosten voor de behandeling bepalen. Deze kosten zijn gebaseerd op hoe gecompliceerd de behandeling is en indien deze hoger zijn dan een bedrag van € 250,- zal de tandarts een begroting voor je maken. Niet iedere tandheelkundige verrichting wordt door jouw zorgverzekeraar volledig vergoed. Je kunt met behulp van de tariefcodes en de polisvoorwaarden nagaan wat jouw verzekering vergoedt. Bij eventuele vragen hierover kun je het beste contact opnemen met jouw zorgverzekeraar.

Meer informatie over de tarieven 2019 vind je via deze website: www.tandarts.nl/tandartstarieven/2019

Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Dat hangt af van de polis die je hebt afgesloten en de zorgverzekeraar die je hebt. De behandeling zit in elk geval niet in de basisverzekering, en een aantal verzekeraars vergoeden iets uit de aanvullende tandheelkundige verzekering. Het beste is om van tevoren bij jouw zorgverzekeraar te vragen wat er van de behandeling wordt vergoed, dan weet je waar je aan toe bent.

Meer weten over de behandeling? Lees onze Veelgestelde Vragen (FAQ)

Maak een Afspraak

Bel 0206235550 of mail met de praktijk om een afspraak te maken. Omdat ik begrijp dat je te allen tijde snel geholpen wilt worden zijn er zeer korte wachttijden en zelfs directe hulp bij acute pijnklachten.

Naar Contact

Aangesloten bij de volgende praktijken & verenigingen