Blog

Nieuws /

Mondgezondheidsonderzoek 2021 – Global Oral Health Survey 2021

mondgezondheidsonderzoek.2021.kanaalbehandeling.ronald.gravemaker
Uit een globaal mondgezondheidsonderzoek van september 2021 door mondzorgbedrijf Sunstar blijkt dat wij Nederlanders de minste gaatjes (cariës) hebben (13%), maar wel het hoogste aantal implantaten hebben binnen Europa (27%). Ook zijn Nederlanders over het algemeen zeer tevreden over hun gebit. Ook mooi om te weten: 40% van de Nederlanders brengt twee keer per jaar een bezoek aan de tandarts. Onze Duitse buren scoren het hoogste, met 45%.
Nieuws /

Frisdrank slecht voor je tanden?

Moest je van je ouders vroeger ook weleens de colafles terugzetten in de koelkast en in plaats daarvan een glas water drinken? Dan dachten ze alleen maar aan je eigen belang. Af en toe een blikje frisdrank drinken is misschien niet zo erg, vooral als je daarna ook een glas water drinkt om je mond te spoelen. Maar als je veel frisdrank drinkt, hoe nadelig is dat voor je gebit? En is light frisdrank wel goed voor je tanden?
Nieuws /

Zere kies of tand tijdens het kauwen

2021.06.03 blog kanaalbehandeling zere kies blauw
Een zere kies of tand tijdens het kauwen? Een kloppende pijn in je kies? Of gevoeligheid tijdens het eten en drinken? Kiespijn is zeer vervelend. Het kan je dagelijkse bezigheden enorm negatief beïnvloeden en zorgen voor een slechte nachtrust. Kiespijn is een teken van jouw lichaam dat er een probleem is dat opgelost moet worden. Wat is de oorzaak van een zere kies, hoe kan het behandeld worden en hoe kun je een zere kies voorkomen?
Nieuws /

Vet eten voor een gezonde mond

vet eten voor een gezonde mond kanaalbehandeling.nl
Wist je dat vet eten goed is voor een gezonde mond? Onderzoek heeft uitgewezen dat Omega 3 een gezond vetzuur is met een ontstekingsremmende werking. En verrassend genoeg ook een ondersteuning is voor een goede mondgezondheid
Nieuws /

Endodontologie – wat is dat?

endontoloog - wat is dat
Endodontologie – wat is dat? En wat doet een endodontoloog nu eigenlijk? Een endodontoloog is een tandarts die zich heeft gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen, de behandeling van tandletsels en alles wat met de zenuw van jouw tanden en kiezen te maken heeft.
Nieuws /

Periodontitis en COVID-19 complicaties

ronald-gravemakers-bolvg-periodontitis-covid-19
Een onderzoek dat onlangs is gepubliceerd in de Journal of Clinical Periodontology (JCP) van de European Federation of Periodontology (EFP) toont aan dat parodontitis verband houdt met COVID-19-complicaties.
Nieuws /

Afsluiting van het Corona jaar 2020

2020.12.14 kanaalbehandeling blog afsluiting van het corona jaar 2020
Het jaar 2020 begon veelbelovend. Toen begon de coronapandemie en had COVID-19 vanaf maart snel de hele wereld in zijn greep. Het afgelopen jaar raakten wereldwijd miljoenen mensen besmet, van wie meer dan 1,4 miljoen patiënten (tot op heden) overleden zijn aan de gevolgen van het virus. Degenen die de effecten van Corona van dichtbij hebben meegemaakt, kunnen beamen hoe verschrikkelijk het is en ik wil aan hen ook mijn medeleven betuigen.
Nieuws /

Online Consult, iets voor jou?

ronald-gravemaker-kanaalbehandeling-blog-online-consult-iets-voor-jou
Door de coronacrisis is het fenomeen ‘beeldbellen’ gemeengoed geworden. Omdat een consult op de praktijk niet altijd mogelijk is vanwege de coronamaatregelen, speel ik met de gedachte om een maandelijkse online consult aan te bieden. Mits hier interesse voor is.
Nieuws /

#ikdoemee

In de mondzorg dragen wij de hele dag een mondkapje, dus waarom in de supermarkt niet?
Nieuws /

Drs. Ronald Gravemaker

ronald gravemaker kanaalbehandeling
Ronald Gravemaker studeerde tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam. In 1984 startte hij zijn praktijk in Duitsland. Na 16 jaar is hij toegetreden tot de maatschap van Qyom Tandartsengroep. Ronald Gravemaker is officieel lid van het Verband Duitse Certificeerde Endodontologen VDZE. Verder is hij lid van de Nederlandse vereniging voor Endodontie en DG Paro, de Duitse vereniging voor Parodontologie. Meer informatie over Ronald Gravemaker? Kijk ook op ronaldgravemaker.nl.
Nieuws /

Corona preventief aanpakken

immuunsysteem versterken door corona preventief aan te pakken
Corona preventief aanpakken. De overheid heeft maatregelen opgelegd om besmetting met het nieuwe coronavirus te voorkomen. Alle maatregelen van het RIVM kunt u nalezen op de website van de Rijksoverheid.
Nieuws /

5 tips om van je prikangst af te komen

5 tips om van je prikangst af te komen
Ben jij bang voor naalden? Als je angst hebt voor prikken, oftewel prikangst, is er meestal niets aan de hand. Totdat het moment komt dat je een medische behandeling nodig hebt waarbij een naald gebruikt moet worden.
Nieuws /

Mondkapje dragen – waar moet je op letten?

2020.05.15 #mondkapje

Hoe gebruik je het niet-medische mondkapje? De Rijksoverheid geeft adviezen op de website. Als je vanaf 1 juni met het openbaar vervoer reist, ben je verplicht om een niet-medisch mondkapje te dragen. Het is in het openbaar vervoer namelijk soms lastig om voldoende afstand te houden tot je medereizigers. Een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen bescherming, maar voor die van de mensen om je heen. Je kunt er een (online) kopen of thuis maken, zodat medische mondmaskers beschikbaar blijven voor de zorg.

Nieuws /

Noodsituatie i.v.m. Coronavirus

noodsituatie coronavirus gewijzigde openingstijden
Vanwege advies van RIVM in samenwerking met de overkoepelende beroepsverenigingen is besloten dat de praktijk alleen nog open is voor spoedeisende hulp bij niet-corona patiënten.
Nieuws /

Kinderen en tanden poetsen – zo maak je het leuk

kinderen en tanden poetsen
Een van de leukste films die ik mij kan herinneren is Uncle Buck uit 1989; met een fantastische – en veel te vroeg overleden – John Candy in de hoofdrol. Uncle Buck (John Candy) wordt gevraagd als kinderoppas door zijn broer Bob, want de vader van Cindy, Bobs vrouw, heeft een hartaanval gehad. Buck is een asociale, lompe man van veertig. Hij is vriendelijk en bedoelt alles goed, maar hij pakt alles verkeerd aan. Toch heeft hij een hart van goud.
Nieuws /

Het verhaal van patiënt: kunstenaar Rik Lina

Rik Lina kanaalbehandeling
Rik Lina, een tevreden patiënt uit mijn praktijk was als volunteer-diver betrokken bij de aanleg van verscheidene reservaten via bevriende marine-biologen van het "Wereld Natuur Fonds", zoals Tom van ’t Hof. En met plezier, het waren hele bijzondere ervaringen.
Nieuws /

Nieuw: Energetische Morfologische Bloedtest (EMB)

Nieuw - Het Energetische Morfologische Bloedtest (EMB)
Wij geloven dat de gezondheid van je mond bepalend is voor de werking van de rest van je lichaam. Je spijsvertering begint immers in je mond en daarom is een goede verzorging hiervan essentieel voor een gezond lichaam. Bij ons in de praktijk (Qyom) kijken we dan ook graag naar het totale plaatje.
Nieuws /

Wortelkanaalbehandeling – wat is dat?

wortelkanaalbehandeling-wat-is-dat-ronald-gravemaker
Een wortelkanaalbehandeling - wat is dat nu eigenlijk? Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld en dat zal ik je eens uitleggen. Te beginnen met het woord wortelkanaalbehandeling. Dit is een eigenlijk een ander woord voor zenuwbehandeling.