Ronald Gravemaker studeerde tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam. In 1984 startte hij zijn praktijk in Duitsland. Na 16 jaar is hij toegetreden tot de maatschap van Qyom Tandartsengroep. Ronald Gravemaker is officieel lid van het Verband Duitse Certificeerde Endodontologen VDZE. Verder is hij lid van de Nederlandse vereniging voor Endodontie en DG Paro, de Duitse vereniging voor Parodontologie. Meer informatie over Ronald Gravemaker? Kijk ook op ronaldgravemaker.nl.

ronald gravemaker kanaalbehandeling

Endodontoloog

Sinds 2000 heeft Ronald zich gespecialiseerd in endodontologie. Hij heeft o.a. studies gevolgd aan het Eastman Dental Institute in Londen en Endo-Plus Academie aan de universiteit van Keulen. In 2005 werd hij officieel Certified Member of the European Society of Endodontology.

Het binnenste gedeelte van de kies en wortelkanalen wordt ook pulpa genoemd. Het is het levende gedeelte van de kies of tand en bestaat uit o.a. uit bloedvaten en zenuwweefsel. Tot het vakgebied van de endodontoloog behoort ook de restauratieve technieken zoals de stiftopbouw maar ook het behandelen van verkleurde kiezen of tanden. Een endodontoloog houdt zich bezig met het behandelen van het doorbloedde weefsel in het binnenste van de tand. Meestal is dat een wortelkanaalbehandeling. Het is een tandheelkundige bewerking van een zenuwkanaal. Deze behandeling wordt toegepast als het tandpulpa ontstoken is. Het tandpulpa bevat het levende deel van de tand, met bloedvaten en zenuwen. Ook het omliggende weefsel, het parodontium, is vaak betrokken bij een ontsteking. Daarom is kennis van het parodontium ook van groot belang.

De behandeling dient zeer nauwkeurig te worden uitgevoerd. Heel belangrijk is het gebruik van de juiste desinfectiematerialen en vijltjes. Het kanaal wordt tot op het punt van de wortel volledig gereinigd. Daarna wordt het kanaal weer opgevuld. Dit dient voor een hermetische afsluiting, opdat de bacteriën niet opnieuw kunnen binnendringen. Tenslotte wordt de tand opgevuld met een vulling of kroon. De afwerking hiervan is ook weer heel belangrijk om nieuwe infectie te voorkomen. Lees meer.

Kanaalbehandeling

Een endodontoloog is een tandarts die zich heeft gespecialiseerd in het uitvoeren van bijzondere behandelingen aan het wortelkanaal en de tandzenuw. Daarvoor heeft de endodontoloog een opleiding gevolgd na het afronden van de studie tandheelkunde. De endodontoloog voert over het algemeen de meer complexe wortelkanaalbehandelingen uit. Ook kan de endodontoloog kleine chirurgische ingrepen uitvoeren aan de tandwortel. Een endodontoloog is dus een tandarts die zich heeft gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen, de behandeling van tandletsels en alles wat met de zenuw van uw tanden en kiezen te maken heeft.

Voor een behandeling zal Ronald Gravemaker met jou de gekozen behandeling bespreken en bijvoorbeeld ook voor welk vulmateriaal gekozen wordt om de tand of kies te herstellen. Voor het vullen en herstel van tanden en kiezen worden biologisch verantwoorde materialen gebruikt. De voorkeur van Ronald gaat uit voor de nieuwe generatie materialen. Lees ook veelgestelde vragen.

Kanaalbehanding – afspraak maken?

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Dat kan. Meer informatie vind je op deze pagina.