Dertig jaar geleden, toen ze 17 jaar oud was, liep ze tegen een glazen deur aan. Je verzint het niet. Het was gepantserd glas en daar was haar voortand niet tegenop gewassen.

Help! Ik moet een wortelkanaalbehandeling!

Help! Ik moet een wortelkanaalbehandeling!

De voortand brak af. De zenuw lag bloot. Het was niet te redden. De volgende dag ging ze naar de tandarts. De tandarts gaf haar een paar venijnige prikken en stopte er een nieuwe tand in. Niet zo mooi als haar eigen tand, maar het was beter dan niets. Het was een standaard kroon, want de tandarts was geen specialist.

30 jaar lang heeft ze rondgelopen met die tand, ook al was het niet zo fraai. Ondertussen zijn de tandheelkundige technieken sterk veranderd. Het werd tijd om die oude, lelijke kroon te vervangen. Je hoeft tegenwoordig niet meer rond te lopen met een lelijk gebit. De oude kroon is vervangen en het teruggetrokken tandvlees is niet meer zichtbaar. Deze dame heeft nu een prachtig gebit.

Waarom heeft deze dame 30 jaar lang gewacht met het vervangen van deze lelijke kroon? Het antwoord is simpel. Ze was bang. Bang voor de behandeling en bang voor de pijn. Het is inderdaad niet prettig als iemand in je mond zit te wroeten. Nu de behandeling achter de rug is heb ik een tevreden klant en zij een stralend gebit.

Wat gebeurt er tijdens een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving. Hierdoor heb je geen pijn. Als de zenuw helemaal afgestorven is, is een verdoving niet altijd nodig. Heb je angst voor de tandarts, dan is het zinvol om dit aan te geven. De tandarts kan hier rekening mee houden wanneer hij de verdoving geeft. De naaldjes van tegenwoordig zijn ook ontzettend dun. Je voelt er praktisch niets van.

Ben jij ontevreden over jouw gebit?

Ben jij ontevreden over jouw gebit? Overweeg eens om een afspraak te maken om de mogelijkheden te bespreken voor een behandeling. Dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn. Een afspraak maken kan via het contactformulier op deze pagina

Ronald Gravemaker