Een wortelkanaalbehandeling combineren met een dagje Jordaan!

kanaalbehandeling-de-jordaan-amsterdam

Wortelkanaalbehandeling combineren met een bezoek aan de Jordaan

Onze praktijk bevind zich in het centrum van Amsterdam in de Jordaan. Een bezoekje bij mij in de stoel voor een wortelkanaalbehandeling zou je dus perfect kunnen combineren door een dagje door te brengen in de Jordaan, bijvoorbeeld door naar het Jordaanmuseum te gaan. Vanuit de praktijk, Qyom, sponsoren wij het Jordaanmuseum.

De wijk de Jordaan heeft een veelbewogen geschiedenis. Daarom onderzoekt het Jordaanmuseum (JM) hoe deze wijk zich ontwikkelde in de meer dan 600 jaar dat het verbonden was met de stad Amsterdam. Zij verzamelen daarnaast foto’s en de daarbij horende biografische gegevens en vooral ook de erbij horende verhalen.
Zij stimuleren (oud) Jordanezen zelf documenten goed te bewaren en op foto’s datums, namen te zetten en zoveel mogelijk verhalen op te schrijven. Vooralsnog kunnen zij slechts een klein deel van het erfgoed zelf archiveren, daarom maken zij graag scans van bijzondere foto’s en documenten.

Stichting Jordaanmuseum is opgericht in 2007 en is het enige instituut in de Jordaan dat zich ontfermt over het materiële en immateriële erfgoed van de wijk om dat toegankelijk te maken.

Meer informatie over dit bijzondere museum vind je hier: www.jordaanmuseum.nl

Het Jordaanmuseum besteedt op 14 september extra aandacht aan het JordaanFestival. Want 70 jaar geleden vond voor het eerst dit speciale smartlappen festival plaats.

Het Jordaan Festival

Zet 6, 7 en 8 september maar vast in je agenda: Het JordaanFestival. Dit jaar een speciale editie, want 70 jaar geleden vond de eerste editie plaats!

Elk jaar vindt in augustus het Jordaan Festival plaats op de Appeltjesmarkt in Amsterdam, op de kruising de Marnixstraat / Elandsgracht. Hier vieren we de aloude geschiedenis van de Jordaan met natuurlijk de mooiste levensliederen. Een bijzonder evenement dat al sinds 1975 bestaat en ieder jaar weer georganiseerd wordt door Jan de Bie. 3 dagen lang kun je genieten van rasechte Amsterdamse volksmuziek en grote Nederlandse artiesten. Ook ontbreekt uiteraard het Jordaanensemble niet.

Meer informatie: www.jordaanfestival.nl


Ronald Gravemaker – Endodontoloog te Amsterdam

ronald-gravemaker-endodontoloog-amsterdamRonald Gravemaker is endodontoloog. Zijn praktijk ligt in hartje Amsterdam, waar hij samenwerkt met een team van tandartsspecialisten. Meer over Ronald en zijn werkwijze lees je hier.

Volg je mij al, je kunt mij volgen op Facebook, Twitter & Instagram.